Blossas nye årgangsgløgg er en hyldest til den solmodne appelsin.
Siden 2003 har Blossa lanceret en ny smag til hver vintersæson. Indtil 2010 har Blossa hentet sin inspiration fra julen og den nordiske vinter, men siden 2011 har Blossa kigget ud i verden for inspiration. Visionen er at blande de klassiske gløggkrydderier med nye og spændende smage fra alle verdenshjørner. Hvert år har flasken fået et nyt unikt design, som har været med til at gøre vintagegløggene eftertragtet af verdens gløggsamlere.
Årets gløgg 2021 er inspireret af den spanske by Valencia. Som et symbol på rigdom og velstand er appelsinen blevet en af Valencias vigtigste kulturskatte. Blossa 21 er en velsmagende sammensmeltning af traditionelle gløggkrydderier og appelsinens sødme og friskhed. Gløggen er håndlavet på en klassisk hvidvinsgløgg, hvor en infusion af frisk økologisk appelsinskal er tilføjet og smagt til med appelsinblomster. Dette giver gløggen en balanceret sødme i kombination med en frisk frugtsmag, efterfulgt af en dejlig bitter smag fra appelsinerne.
Flaskens design henter inspiration fra frugtens farve, og proppen symboliserer appelsintræets stamme. Den guldfolierede figur ’21’ er en historisk reference til, hvordan de valencianske appelsiner blev pakket ind i papir og stemplet med guldmotiver for at tiltrække forbrugere.
Tre tips til den fuldendte Blossa 21 oplevelse:
Pynt dit glas med en appelsinskive med skræl.
Blossa 21 kan også nydes som en forfriskende appelsindessert. Skræl et par friske, søde appelsiner og skær dem i tynde skiver. Læg dem på en tallerken og hæld derefter gløggen over dem. Lad det trække i en time og server derefter med en god vaniljeis.
Server Blossa 21 med lidt saltede spanske mandler, gerne Marcona mandler.