180 års snapse-historie
Brøndums Snaps har rødder helt tilbage til 1840, hvor Anthon Brøndum grundlagde brænderiet i Snaregade i København. Han lancerede den smagfulde Brøndums snaps, der i dag er den ældste danske snaps – og Brøndums Snaps er samtidig det ældste eksisterende snapsemærke i Danmark. Anthon Brøndums har med rette fået betegnelsen ”akvavittens mesterhåndværker”.
Klassikere og nye skud på stammen
BRØNDUMS Original kryddersnaps: Er baseret på den ældste opskrift af kryddersnapse herhjemme. Snapsen har en rund og fuldendt smag af nordisk kommen.
BRØNDUM Kummenaquavit: Akvavitternes akvavit, der blev fremstillet første gang af Anthon Brøndum i 1840 i Snaregade i København.
BRØNDUMS Fadlagret snaps: Basen i Fadlagret er et maltdestillat, som er lagret i 2½ år på amerikanske whiskyfade, og krydret med rom, sherry, pomerans og citronskal.
BRØNDUMS Klar snaps (2004): Den er mildt afrundet med malt og akaciehonning, så din kryddersnaps bliver mindre sprittet, mere blød og meget rundere i smagen.
KRYDDERSNAPS Æble & Timian (2016): Brøndums Kryddersnaps med æble og timian har en frisk og frugt-rig smag af æble, mildt krydret med timian og smagt til med citronskal.
KRYDDERSNAPS Rabarber & Ingefær (2016): Brøndums Kryddersnaps med rabarber og ingefær har en frisk og let syrlig rabarbersmag med fint afstemt sødme fra akaciehonning.
Læs mere om de forskellige varianter her.
Entusiasternes egne opskrifter
I 2004 tilføjede Brøndums en ny variant til sortimentet: Brøndums Klar Snaps. Denne snaps er perfekt som base til, hvis man ønsker at lave sin egen kryddersnaps. Brøndums har skabt et community omkring hjemmelavede snapse, hvor entusiaster kan dele sine opskrifter og få inspiration til nye kryddersnapse. Kryddersnapse-fans har delt alt fra ”Julesnaps på pebermyntestokke” og ”Snaps med timian og lakrids” til ”Mojito-snaps” og ”Birkesnaps”. Opskrifterne er inddelt i kategorier ud fra sæson, trækketid og indhold, og med brugernes hjælp er der et stort arkiv med masser af opskrifter til enhver smag.
Find de mange opskrifter her.
Prøv en mojito-snaps
Trækketid: 2-3 måneder
Ingredienser:
1 fl. Brøndums Klar snaps 70 cl
35 mynteblade
20 citronmelisseblade
2 spsk rørsukker
Sådan gør du:
Bland urtebladene og rørsukker i et glas med patentlåg, og overhæld med Brøndums Klar. Hver uge åbnes låget, så der kommer nyt ilt til snapsen. Trækketid 2 måneder, hvorefter bladene sies fra, og snapsen hældes på en ren flaske. Giver en dejlig frisk smag af mynte og citron, dejlig til sildebordet.