Brand of the month: Fernet-Branca

Sidste år kunne Fernet-Branca fejre 175-års jubilæum og er dermed én af de ældste bittere i verden. Den originale opskrift er helt tilbage fra 1845 og blev opfundet af italieneren Bernandino Branca. Opskriften har været holdt hemmelig lige siden, men vi ved dog at den indeholder 27 forskellige urter og krydderier – heriblandt safran, som er verdens dyreste krydderi. I dag er Branca imperiet ejet af Niccolò Branca og sønnen Eduardo Branca arbejder også for familievirksomheden – et ægte italiensk familieeventyr.

 

Et brand med historie og traditioner 

Tilbage i 1845 blev Fernet-Branca udviklet som en apotekerdrik, der efter sigende skulle kunne kurere maveonde, nervøse udbrud og endda kolera. Om den skrøne er sand, skal vi ikke kunne sige… Men vi ved at mange danskere har taget drikken til sig som var det et æble om dagen. Igennem årene har brandet udviklet sig til at være meget mere end dét. Fernet-Branca er blandt andet blevet bartendernes drik og i København bliver det svært at finde en bar eller restaurant hvor de ikke har en flaske stående bag disken. Fernet-Branca mønten er også en tradition som henvender sig til bartenderne. Når man har en mønt kan man lægge den på bardisken og hvis bartenderen ikke kan lægge en mønt op som modsvar, så skal bartenderen give et shot Fernet-Branca – helst både til sig selv og gæsten. Generelt gør Fernet-Branca rigtig meget for at være et vellidt brand i on-trade og som vi ser det, så har arbejdet givet pote!

 

Life is Bitter

Fernet-Branca’s slogan ”Life is Bitter” er en dansk opfindelse, som i dag har bredt sig til det meste af Europa. Det er et slogan der i sin tid skulle få den yngre generation gjort opmærksomme på brandet, ved at lade dem forstå, at de små udfordringer i livet bedst skylles ned med lidt ironi og humor. I dag er sloganet velkendt blandt de fleste og bruges stadig i stor stil i Fernet-Branca’s markedsføring. 

 

Det tætteste du kommer på at flyve i år

I hele december måned kunne passagererne i bus 37 glæde sig over at køre med en bus der var forklædt som et fly. Busreklamen var ment som en humoristisk kommentar på den ellers så bitre verdenssituation.. Mauritius, Thailand eller New York? Nææh.. Bare videre med bussen!

 

 

Kan man drikke Fernet-Branca som andet end et shot? 

Ja det kan man! Og du skal ikke blive overrasket hvis du ser en cocktail der inkluderer Fernet-Branca på én af de mange cocktailbarer rundt omkring i København. Her er to af vores favoritter, som man også sagtens kan eksperimentere med derhjemme: 

 

 

Latest news